Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gardinerna som ska dölja öldrickarna

Det är så här det är tänkt att se ut på nya Östersunds Arena. Gardiner ska dölja de gäster som dricker alkohol.

Just nu sätts det upp stora tygstycken på Östersunds Arena. Det handlar om såväl rullgardiner som tyger vars syfte är att dölja de som dricker alkohol inne i Arenans barer och restauranger.

Redan i foajén finns det numera rullgardiner på fönstren in mot ishallen, rullgardiner som ska rullas ned så inte andra besökare ska kunna se dem som sitter på andra sidan glaset och äter mat och dricker någon alkoholhaltig dryck.

Ute på avsatsen vid matborden sätts det också upp tyger, allt för att inte den övriga publiken i ishallen ska kunna få en skymt av dem som dricker alkohol på avsatsen.

Men det stannar inte vid det. Tygerna innebär också att matbesökarna inte kan ta del av det som sker på isen eller framme på scenen av den enkla anledningen att tygerna döljer sikten.

– I vissa fall blir det tyger som gör att det blir omöjligt för besökaren att ta del av det som sker nere på isen, eller det som händer framme på scenen, säger Micke Eriksson, delägare på KMM Nöjen som inte skräder orden då han för ämnet på tal.

– Det här handlar om hyckleri på hög nivå, säger Eriksson.

Intill honom vid matbordet hänger tyget som döljer sikten för den, som förutom vill äta och dricka gott även, vill ta del av det som sker i hallen.

– På ett flertal arenor i Sverige är det tillåtet att både äta och dricka även om andra delar av publiken kan se detta. Luleå Energi Arena, Stadium Arena i Norrköping för att nämna några, säger Bengt Aili, en av arkitekterna som ritat Östersunds Arena.

– De här tygerna tar bort en hel del siktlinjer för publiken. Det är tråkigt för anläggningen, det är tråkigt för de som ska jobba där och man tar bort möjligheterna till att skapa en trevlig atmosfär. Man tar helt enkelt bort en hel del kvaliteter som vi byggt in för den verksamhet ska bedrivas där, säger Bengt Aili.

Här kan du läsa socialnämndens beslut i detalj.