Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garvsyra har premiär på fredag

Garvsyras repetitioner pågår för fullt i Bygdegården i Orrviken.

Att ge Garvsyra någon längre presentation är slöseri med utrymme. De flesta känner redan till Ulrika Hollsten, Göran Ericsson, Lars "Fille" Strömquist och Bengt Larsson. De är revygänget som hållit på så länge att de inte kan svara på frågan hur många revyer de har gjort, men som fortfarande tycker att det är lika kul.

Repetitionerna pågår för fullt i Bygdegården i Orrviken. Det är där det har varit premiär de senaste 15 åren och det är där de hoppas på fullt hus nu på fredag då "Kulpåscen" har premiär.

Precis som tidigare är det nummerrevy och det är en frisk blandning av sång, musik och sketcher. Och det är precis den blandningen som gett Garvsyra en trogen publik. Det och det faktum att de gör allt själva och nästan all musik spelas live.

– Vi gör allt från att riva biljetter till att sälja program och stå på scen. Det har blivit väldigt uppskattat av publiken, säger Ulrika Hollsten.

– Det gör att publiken nästan känner att de känner oss. Det tror vi i alla fall, säger Göran Ericsson och skrattar.

Just att få publiken attkänna att de är delaktiga är viktigt för gänget i Garvsyra. Även om det oftast inte finns någon röd tråd i föreställningen försöker de binda ihop allt med mycket mellansnack där publiken involveras.

– Det ska vara rolig humor. Man ska komma och trivas och vi försöker bjuda på lite roliga nummer, säger Bengt Larsson.

Efter premiären påfredag beger sig de fyrarevyrävarna ut på vägarna och turnerar med"Kulpåscen" fram till slutet av april. Därför handlarderas föreställning i princip inte alls om Jämtland och dess skandaler. Sketcherna måste gå hem lika bra i bland annat Avesta, Hallstahammar, Piteå, Gävle,Filipstad och Mora som i Orrviken och Östersund.

– Men vi kan skämta om oss själva som jämtar, säger Bengt Larsson.

Mer lokalt än så blir det inte. Något som har både för- och nack-delar eftersom det ibland kan vara lättare att skriva om det lokala som händer. Och ibland svårare.

– Det är rätt skönt att vi inte behöver skriva något om att Östersund inte vill ha melodifestivalen, säger Bengt Larsson och skrattar.

För den trogna revybesökaren återstår det att lista ut årets koppling mellan Östersundsrevyn och Garvsyra.

– Vi har en intern grej att det alltid är något som ska vara med i båda revyerna. Det kan vara ett ord, en melodi eller en karaktär. Men vi har inte bestämt vilket det blir i år, säger Göran Ericsson.