Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garvsyras Ulrika Hollsten fick stipendium

I söndags delas Laila Westersunds stipendium ut till två personer i samband med Stallfåglarnas julfest. En av stipendiaterna var Ulrika Hollsten, mest känd som en av medlemmarna i revygänget Garvsyra.

– Jag har vetat om det i tre veckor, men har inte fått säga något, berättar Ulrika Hollsten när ÖP når henne dagen efter utdelningen.

Revystjärnan Laila Westersund hade vid sin bortgång skrivit i sitt testamente att Stiftelsen Sällskapet Stallfåglarnas stipendiefond årligen ska dela ut två stipendier om vardera 50 000 kronor. Mottagarna ska vara verksamma inom revykonstens område.

– När vi kollade in Garvsyras turnéplan så imponerades vi. Jag som kan min Jämtlandskarta gladdes åt att byar som säkerligen haft stolta revytraditioner på 50-60-talet nu får besök av revyn, säger Gunilla Lydén som sitter i Stallfåglarnas stipendiefond och har rötterna i Kälarne.

Motiveringen till att Ulrika Hollsten får årets stipendium lyder: "En stark vilja, stor begåvning och en varm kärlek till Thalia krävs för att turnera hela vintern från norr till söder och sprida glädje. Att inte bara välja stora städer och orter utan även små avlägsna byar, som sällan gästas, det tror vi att Laila skulle gillat."

– Det känns så klart jättekul för mig och hela Garvsyra. Det gynnar oss allihop, menar Ulrika Hollsten.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det vet jag inte än, jag måste få smälta det här först.

Den andra personen som fick Laila Westersunds stipendium är Mattias Schönbeck från Norrköping.