Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gastkramande seger för ÖFK i Södertälje

Vilken gastkramning, vilken match, vilken upplösning och vilken seger.
ÖFK vann 1-0, (0-0) mot Assyriska efter ett kontringsmål av Modou Barrow. Då hade de flesta nog redan ställt in sig på 0-0, men inte den hypersnabbe ÖFK-forwarden.

– Vi kontrar och de lämnar bara en man kvar vid mittlinjen. Jamie, (Hopcutt) får bollen. Vi springer och får läget. Han slår en perfekt passning och jag rundar målvakten. Jag lyckas och vi vinner en mycket jämn match. Vi är värda tre poäng, berättar en glad matchhjälte efteråt.

Men segern var ingalunda given. Visserligen hade ÖFK ett kompakt spelövertag i första halvlek, men målchanser brändes. Både tre och fyra riktigt bra lägen.

Så möts Bobo Sollander och Sotirios Papagiannopoulus i en hård nickduell. Hemmaspelaren faller. Straff, skriker publiken. Straff, skriker även Assyriskas spelare, men domaren blåser aldrig.

Det är då i minut 82 som firma Hopcutt & Barrow gör sitt kontringsmål. Som får hela Södertälje Arena att koka av ilska, men som ger ÖFK tre poäng och häng mot Superettans tabelltopp.

– Ingen hänger med Barrow när han får upp farten, konstaterar en imponerad Ammar Ahmed när vi möter honom efter matchen.

Där står också Bobo Sollander, nyss uthängd buse inför de drygt 1 000 på läktaren, men själv är han säker:

– Jag tar bollen först. Sen stöter vi samman, men det handlar ju om att vinna närkampen och få bort bollen, vilket jag gjorde.

På presskonferensen efteråt är Assyriskas tränare Sören Åkeby inte lika överens om det rättmätiga i att domaren friade straffsituationen.

– Här blir vi försökskaniner i en match där förbundet plötsligt plockar in en norsk domare och han hamnar i centrum i en helt matchavgörande situation.

Åkeby ville förstås ha straff. Så även hemmapubliken som ordnade rena lynchstämningen under matchens slutskede efter 0-1-målet. Domaren skulle tas, men vakter avvärjde och den riktigt praktfulla skandalen uteblev tack och lov.

För ÖFK var det match nummer nio i följd utan förlust. Segern var långt ifrån given, men heller inte orättvis sett till första halvlek.

Försvaret var duktigt, anförda av Jonathan Azulay. Mittfältet starkt där Ammar Ahmed känns starkare denna söndagskväll än för en vecka sedan mot Hammarby.

Framåt var förstås Barrow lyckosam med sin fullträff, men även Hopcutt var stark.

Däremot svarade målvakten Connor Ripley för ett riktigt magplask sedan han knuffat omkull en motspelare, som i momentet tidigare gett sig på Alex Dayer.

– Ett givet rött kort, men jag blev så förbannad. Inte smart gjort och tyvärr lär jag väl ha spelat färdigt nu, för det blir nog avstängning, kanske både en och två matcher, spekulerade målvakten som efter vårsäsongen åker tillbaka till England och sitt Middlesborough.

Men segern satt skönt. Trenden i Södertälje bröts. Inte minst eländiga 0-3 mot Syrianska från i våras, då inget stämde. Nu går dock det mesta ÖFK:s väg. Och på onsdag är det match igen. Mot Ängelholm på hemmaplan. Det är bara att surfa vidare på framgångsvågen.