Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gav sig på ordningsvakt

En man i 30-årsåldern avvisades från en krog i Åre på grund av att han besvärat krogens dj.

Det var i våras som mannen i fråga tillsammans med en kompis var ute på krogen i Åre. En ordningsvakt tillkallades sedan då någon i lokalen påtalat att den krogbesökande mannen stått vid dj:n och besvärat denna.

Ordningsvakten som arbetade den aktuella kvällen gick fram och bad mannen att lämna restaurangen. Enligt ordningsvaktens uppgifter från kvällen så tog han tag i den stökige mannen och förde ut honom från lokalen. Väl utanför så tog den stökige krogbesökaren plötsligt tag i ordningsvakten och började ruskade om honom. Ordningsvakten bad honom sluta men det ville inte mannen. Då satte ordningsvakten handfängsel på mannen.

Krogbesökaren håller å sin sida inte med om ordningsvaktens vittnesmål och menar att han inte ruskat om vakten. Men eftersom den krogbesökande mannen inte har helt klara minnen från kvällen samt att han hade druckit alkohol och var trött, så väljer tingsrätten att döma mannen för förgripelse mot tjänsteman. Han döms nu till dagsböter av Östersunds tingsrätt.