Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge de äldre bättre mat

Läste för en tid sedan att Centern Jämtland tänkte öppna upp köken på äldreboende i Lit och Brunflo. Såg även att jordbruksministern Erlandsson (C) var och åt på Häradsgården i Lit hoppas att han fick samma mat som man serverar i vanliga fall när det inte är fint besök.

Nu undrar jag och många med mig om detta bara är valfläsk eller är det verklighet?

Vi i PRO LIT-Häggenås har länge stridit för detta att de boende ska få maten lagad på Häradsgården i Lit i stället för den mat de får i dag, den är lagad långt innan den ska serveras och är dessutom smaklös enligt de boende.

Varför ska det ta så lång tid att ta ett beslut om maten som är så viktig för både hälsa, trivsel och välmående? Jag har ett förslag: låt politikerna som har hand om och bestämmer om detta äta samma mat som de boende en vecka, då skulle det bli en omedelbar förändring.

Ni politiker, tänk på att det är våra gamla medborgare som vi har att tacka för att så att vi har det så bra som vi har det i dag. Därför bör ni behandla dem med både respekt och vördnad och se till att även de ska kunna njuta av maten de blir serverade.

Jan Holmgren

ordförande PRO Lit-Häggenås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel