Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge Docenterna en folkhälsomedalj!

Få har spelat på så många Yror som Docenterna. Men gammal kanske är både äldst och roligast.

35 år i Folkhälsans tjänst. Vem behöver antidepressiva när man kan besöka en konsert med Docenterna? Först ut på näst minsta scenen men direkt alldeles fullsmockat i lokalen.

Starten var helt nya "Södermalm" som följdes av 34 år gamla "Chick-e-chack". Sedan berättade Joppe att kvällens Stockholmavdelning var avklarad. Den följdes av den norrländska avdelningen som självklart inleddes med "Söderns ros"

Det var ett Docenterna på bästa spelhumör. Det var en publik som log och klappade händerna nonstop. Betoningen på gammalt men nya låtar som "Liv i norr" och avslutande "Vanligt folk" gick också hem.

-Poppunk är den bästa musiken, skrek Joppe Pihlgren och lät sedan länets egen docent Jon Jefferson-Klingberg sjunga klassiska "Stå på benen" så punkigt det bara går.

Jag recenserade min första Yra 1986 då stod Docenterna där. Jag recenserade min 27:e Yra i går och då stod de där. De fick mig att le då och de fick mig att le nu. Poppunk är verkligen den bästa musiken. Ge dem en folkhälsomedalj!

• Studioscenen

• 20.15

Betyg: 4/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014