Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge eleverna hjälp och stöd

Annons

Hur bygger vi ett stabilt Sverige för framtiden? Jo, genom att återupprätta respekten för lärarna i skolan och respekten för kunskaper.

Konsekvensen av den utbredda ovilja och nonchalans som finns hos eleverna i grundskolan blir att drygt 10 procent av dagens 6-åringar hamnar utanför samhället senare i livet för att de inte klarade grundskolan. När dessa individer blir pensionärer kommer de att ha kostat 216 263 250 000 kronor enligt Skandias Stiftelse Idéer för livet.

Om vi i stället försöker att hjälpa dessa barn från början kommer de att bli en tillgång i samhället. Varför får inte alla elever i grundskolan den hjälp och det stöd som de behöver? Vart har den individanpassade undervisningen tagit vägen?

Jag känner till en skola i en kommun i Sverige som ligger på andra plats när det gäller måluppfyllelse och resultat. Eleverna i denna skola äter sin lunch i klassrummen vid sina pulpeter. Det gör inget för de har individanpassad undervisning och samtliga elever klara sig bra.

Låt oss mota Olle i grind och ta hand om våra barn i skolorna i Åre kommun. Hushålla rätt!

Ingegerd Bergwall

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel