Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge eleverna hjälp och stöd

Hur bygger vi ett stabilt Sverige för framtiden? Jo, genom att återupprätta respekten för lärarna i skolan och respekten för kunskaper.

Konsekvensen av den utbredda ovilja och nonchalans som finns hos eleverna i grundskolan blir att drygt 10 procent av dagens 6-åringar hamnar utanför samhället senare i livet för att de inte klarade grundskolan. När dessa individer blir pensionärer kommer de att ha kostat 216 263 250 000 kronor enligt Skandias Stiftelse Idéer för livet.

Om vi i stället försöker att hjälpa dessa barn från början kommer de att bli en tillgång i samhället. Varför får inte alla elever i grundskolan den hjälp och det stöd som de behöver? Vart har den individanpassade undervisningen tagit vägen?

Jag känner till en skola i en kommun i Sverige som ligger på andra plats när det gäller måluppfyllelse och resultat. Eleverna i denna skola äter sin lunch i klassrummen vid sina pulpeter. Det gör inget för de har individanpassad undervisning och samtliga elever klara sig bra.

Låt oss mota Olle i grind och ta hand om våra barn i skolorna i Åre kommun. Hushålla rätt!

Ingegerd Bergwall

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel