Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge hemtjänsten värdiga lokaler!

Jag uppmanar alla Strömsundsbor, och helst hela länet, att ställa sig bakom hemtjänstpersonalens krav i Hoting på funktionella och värdiga arbetslokaler.

Hur känns det att gå till sitt jobb och känna sig så lågt värderad av kommunen? Vem av oss, eller övriga kommunanställda i Strömsund skulle godta en sådan situation? Vem tror att man kan må bra och hålla glöden uppe med dessa villkor?

Att sådana omständigheter leder till ohälsa, långa sjukskrivningar eller att man lämnar sitt yrke finns det många rapporter om.

Om kommuner tror sig kunna spara på detta vis kommer det att visa sig att de bet sig i svansen. I ett omsorgsyrke där man ger av sig själv till andra hela dagarna är det än viktigare att få positiv feedback från sin arbetsledning, här blir man anvisad en skrubb!

Med den stress som finns i vården behöver dessa uthålliga personer få tillgång till en plats för vila, lunchrum och ett separat arbetsrum. Dessa omständigheter är ytterst ohygieniska – det borde väl Strömsundshälsan kunna skriva under på!

Alla ni som har ett trevligt lunchrum att gå till, kan ni göra något för att ge dem ert stöd? Vi behöver alla deras insatser, antingen som anhöriga eller en dag som själva behövande.

K-M Lundqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel