Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge kommuner och landsting pengar nu!

Kommun efter kommun meddelar att den ekonomiska situationen är sådan att man inte kan upprätthålla standarden på skolan. Skolminister Jan Björklunds kommentar; ”Kommunerna får prioritera om.” Det måste vara ett slag i ansiktet på kommunpolitiker som under flera år tigit och lidit och genomfört nedskärningar.

Ponera att kommunpolitikerna gör omprioriteringar. Man tar pengar från äldrevården för att upprätthålla standarden på skolan. Resultatet blir att än fler äldre får gå och lägga sig orimligt tidigt. Då säger äldreminister Maria Larsson: ”Det här går inte för sig.” Då försöker kommunpolitikerna hitta andra pengar: ”Det brinner inte så ofta, så på brandförsvaret kan vi spara.” Så brinner ett hus och tre personer brinner inne för att brandkåren inte hade tillräckligt med resurser. Ansvariga politiker hudflängs i tidningarna.

Sanningen är att det inte finns utrymme för omprioriteringar.

Kommuner och landsting har blött länge nog. Nu riskerar de att förblöda och regeringen fattar ingenting.

I Rapport 16 mars tillbaka visade Fredrik Reinfeldt kraven på höjt tak i A-kassan med att: ”Vi inte kan försämra statsfinanserna eftersom vi vill satsa på vård, skola och omsorg.” Vakna Fredrik! Stora nedskärningar planeras inom vård, skola och omsorg runt om i landet. Kommuner och landsting behöver pengar. De behöver pengar NU! Regeringen måste lyfta blicken från Täby och se hur det står till i övriga landet.

Sigbritt Herbert

Rättvisepartiet Socialisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel