Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss en garanti för att slippa hyreshöjningar

Hej Tord och Daniel!

För det första vill jag skriva att jag är en nöjd hyresgäst i Östersundshem.

Tack för era informativa (?) och upplysande (?) artiklar i Östersundstidningarna. Jag kan förstå att ni är lite irriterande över alla tvivel som jag kan höra och se i medierna.

Ni har förhandlat fram århundradets affär för Östersunds kommun, dess invånare och för hyresgästerna i Ö-hem, men många är inte nöjda och kan inte se sitt eget bästa.

Ni lovar att inga förändringar kommer att ske i närtid. Så vad är det att bråka om?

Kanske är närtid ett lite för flummigt begrepp. Jag vet inte vad ni menar med närtid men för mig är det i detta sammanhang cirka fem år.

Jag förmodar att allt ni lovar finns inskrivet i det avtal som ni har skrivet med Rikshem. Avtalet verkar mycket omfattande eftersom inte ens ledamöterna i kommunfullmäktige har tillgång till alla delar.

Om det är så illa att ni bara har ett muntligt löfte som gavs under förhandlingarna så finns det troligen inte längre något värde i detta.

De personer som ni skrivit avtalet med är inte längre kvar i ledningen för Rikshem enligt medierna. Det är knappast troligt att den nya ledningen känner sig bunden till muntliga löften från personer som inte längre finns kvar i företaget.

Jag har ett enkelt förslag. Ni båda är övertygade om att mina och många andras farhågor om stora hyreshöjningar är helt ogrundade. Ge mig och alla andra hyresgäster som berörs av försäljningen en skriftlig garanti att ni personligen betalar de eventuellt högre hyreskostnader som uppstår under de kommande fem åren.

Som riktvärde gäller den genomsnittliga hyreshöjningen som Storsjöbygdens Hyresgästförening förhandlar fram varje år för alla lägenheter som omfattas av deras förhandlingar.

Det måste vara löjligt enkelt att ge oss en sådan garanti. Jag ser fram emot ett skriftlig avtal med ovanstående innehåll från er.

Med vänlig hälsning

Josef Englsperger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel