Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss något konkret kring stjärnornas inställda konserter

Känslan av att missa något efterlängtat är sällan något glädjande.

Annons

Du har något spektakulärt på gång en bit in i framtiden, något som lurar i horisonten. Något som du vet är på gång och gott får vänta på, men samtidigt något som också är så otroligt värt att vänta på. Något som sedan, när väntan är över, inte händer. I stället får du en spark i skrevet och ett långfinger i ansiktet.

Att missa en konsert känns ofta så, för det handlar om något som kostar mycket pengar och som du håller otroligt kärt som ska få upplevas på riktigt. Jag personligen missade nyss att köpa biljetter till en konsert, som precis sålde slut, och det är ju surt nog. Men när jag läser om islänningen som lade en månadslön på att åka till Malmö för att se Rihanna – och sedan blev totalsnuvad – då vill jag bara gråta.

Rihannas inställda Malmö- och Stockholmsspelningar är, precis som de flesta gånger stora artister ställer in, totala mysterium. Det handlar antingen om knark, sprit, extrem sjukdom, utmattning eller allt på en gång.

Det ska visserligen sägas, att jag skulle inte palla med att vara världsstjärna. Åka runt och spela inför miljoner människor, ständigt på turné, ständigt i gasen. Det skulle liksom inte fungera (jag är byggd som en syfilissjuk 1700-talspirat).

Men världsstjärnor som Rihanna är ändå byggda för exakt det här. Det är deras jobb, och med tanke på alla de anställda som är med för att endast pyssla om stjärnorna och sköta arbetsförhållandena, så är det mirakulöst att nånting ställs in över huvud taget.

När folk blir sjuka på allvar, då är det inget konstigt. Även stjärneliten kan drabbas av ebola (och liknande hemskheter).

Men när orsaken är så vag som just utmattning, något som sedan inte ens förklaras närmare, då känns det inte lika allvarligt längre.

Rihanna kunde inte uppträda i Malmö, för det var hon inte kapabel till. Hon var så inkapabel att det endast gick att ställa in ett par timmar innan spelningen, när ett par tusen människor redan var på plats, vissa på långväga besök.

Dagen efter uppträdde hon i Stockholm, en konsert som fick överlag god kritik där det mest centralt positiva var hennes energi. Vissa rapporter skvallrade om att den tidigare inställda spelningen var på grund av influensa.

Influensa? Ja, okej. Det är väl ... möjligt.

Det går endast att spekulera i exakt varför Rihanna, och massvis av andra artister, ställer in konserter med sådan extrem brist på finess.

Men när tusentals människor blir snuvade på konfekten borde det inte i alla fall bjudas på en konkret anledning, i stället för veliga, olika rapporter som inte ens tycks stämma överens med verkligheten?

Ja, världsstjärnorna är bara människor de också, men borde de inte då, stundtals i alla fall, kunna bete sig som folk?