Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge vård- och omsorgspersonalen i Östersund fria arbetskläder

Annons

Alliansen för Östersund (C, M, Kd, Fp) har yrkat, i motioner och i budgetarbetet, att kommunens vårdpersonal skall förses med fria arbetskläder. Som det ser ut nu kommer majoriteten (S, V, Mp) att avslå förslaget vid nästa vård- och omsorgsnämnd.

Fria arbetskläder för vårdpersonalen borde vara en självklarhet i dag men Östersunds kommun förser inte sin vårdpersonal med arbetskläder. Det gör däremot de externa privata utförarna som på uppdrag av kommunen ger vård och omsorg. Facket har, med rätta, under många år krävt arbetskläder med tvätt.

Professionella arbetskläder minskar risken för smittspridning så att både vårdtagare och personal kan känna sig tryggare. Det är god ekonomi att minska smittspridning. Kostnaderna för inköp/hyra och professionell tvätt av arbetskläder är liten jämfört med vad arbetsgivaren sparar in på sjukfrånvaro och avstängning av smittbärare bland personalen enligt en utredning som Kommunal har genomfört.

För vårdtagare och anhöriga är det också en trygghet att känna igen personal i arbetskläder.

En god arbetsmiljö, dit hör fria arbetskläder, gör arbetet också mer lockande och det blir lättare att nyanställa. Vi kommer att få hård konkurrens om personal inom en snar framtid och det gäller att kunna erbjuda god personalvård. Personalen är den absolut viktigaste resursen för att vi skall kunna erbjuda en god vård och omsorg.

Fria arbetskläder är också en jämställdhetsfråga. Många andra grupper (övervägande manliga) inom kommunal verksamhet förses med arbetskläder.

Omsorgstagare och anhöriga borde i likhet med personalen, facket och Allians för Östersund kräva att vårdpersonal förses med fria arbetskläder samt tvätt av dessa.

Rätten till fria arbetskläder är ett berättigat önskemål som funnits inom vård- och omsorgsverksamheten en längre tid. Inom vården befinner sig personalen ofta i situationer som gör att kläder slits och det finns en risk för smittspridning.

Kommunfullmäktige beslutade, innan rådande finanskris, att fria arbetskläder skulle införas i verksamheten. Tyvärr har vi en annan verklighet i‑dag som tvingar oss att backa från det beslutet. Östersunds kommuns behov av besparingar inför nästa år har passerat 100 miljoner strecket. Vi står inför en tuff utmaning där vi behöver se över allt för att hitta möjligheter till besparingar.

Min ambition är att vi kan hitta ”smarta” lösningar så att inte brukare påverkas och att vi kan behålla den personalstyrka som vi har idag. Det vore ansvarslöst av mig, i rådande situation, att föreslå ytterligare ambitionshöjningar på flera miljoner, som tvingar oss att dra ner motsvarande i verksamheten, hur viktigt än kravet är. Men ambitionen om fria arbetskläder står fast och jag hoppas att vi inom några år har uppfyllt ett berättigat önskemål.

Mer läsning

Annons