Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gehrke gav både ris och ros

Jämtland Basket förlorade mot Sundsvall med 71-83 på bortaplan i sin första träningsmatch och coachen Torbjörn Gehrke gav efteråt både ris och ros:

– Det fanns saker i anfallet jag gillade och blev positivt överraskad över, men samtidigt var försvarsspelet lite sämre än väntat.

– Vi har därför en hel del att jobba med under de veckor som kvarstår till seriepremiären, men tolv poängs torsk mot Sundsvall är ändå inte alltför stora siffror.

– Nöjd är jag ändå inte, för vi tog inte kampen från början med det betydligt mer fysiskt starka Sundsvall och det måste vi göra för att ha en chans mot dem, analyserade Gehrke efter första matchen med sitt nya lag.

Jämtland Basket luftade alla spelare och även om det nu blev förlust mot ett av lagen som aspirerar på att vinna SM våren 2015, så fanns även glädjeämnen i jämtarnas spel.

Offensivt hängde gästerna med bra, både i andra, tredje och fjärde fjärdedelen av denna fight.

– Men det är inte alltid som poängmässigt jämna siffror ger en rättvisande bild av liret ute på plan, betonar Torbjörn Gehrke, som berättar om att Sundsvall missade en hel del möjligheter och faktiskt hade kunnat vinna med större siffror.

Hur som helst kom Jämtland Basket undan premiären med hedern i behåll och det ger arbetsro nu inför stundande vecka innan nästa veckosluts turneringsspel i Luleå.

Sundsvall-Jämtland Basket

83-71, (23-16, 25-24, 19,18, 15-13)

Poäng, Jämtland: Mario Pesut 20, Taylor Peters 14, Nicklas Larsson 9, Trevor Gruies 8, Jesper Eliasson, Johan Rundström och Gustav Hansson, vardera 4, Andreas Carlsson, Samuel Mukoosa och Mattias Markusson vardera 2 poäng.