Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gehrke om fredagens basketderby

Tegeltemplet bjuder in till säsongspremiär och derby. Torbjörn Gehrke vet vad som krävs för att slå Sundsvall. Det börjar med att hålla sig till ritningarna.
– Det går inte att vi tappar konceptet och att spelare börjar ta egna beslut hela tiden, säger han.

Torbjörn Gehrke är en man som har svårt för det här med att förlora. Dagen efter premiären och bortaförlusten mot Umeå var han fortfarande irriterad.

– Man lever ju i stunden. Jag är sur, det är jag. Vi har tyvärr hamnat på ruta ett. Mot Umeå spelade vi som i början av försäsongen. Men jag hoppas på en reaktion mot Sundsvall nu, säger han.

Räkna med att laget har gnuggat försvarsarbete inför fredagens derby.

– Sundsvall är ett lag som spelar mer laganfall än Umeå, som har mer struktur i sitt spel. Det är ett svårare lag att möta en Umeå. Men jag tror att det här kommer bli bra för oss. Vi behöver lite regler och struktur just nu, säger Gehrke.

I premiären råkade Jämtland ut för en glödhet Omar Krayem som på egen hand sänkte Jämtland.

Ser du att någon spelare i Sundsvall kan ta över och dominera så

– Inte på det sättet. Sundsvall har väldigt bra spelare som till exempel Jakob Sigurdarson, som är en fantastisk skytt. Han satte nio av nio skott när vi möttes på försäsongen. Men de spelar på ett annat sätt än Umeå, mer organiserat.

För egen del hoppas Gehrke på en bättre kollektiv insats än den mot Umeå, och att samtliga spelare håller sig till spelidén. Från Umeå-matchen ger han bara Gustav och Jesper Eliasson godkänt. För seger mot Sundsvall krävs att betydligt fler presterar på betydligt högre nivå.

– Det finns andra spelare som jag vet har kapacitet. Vi har spelare som vi bygger vår framtid med. Med sitt lugn fick en sådan som Gustav Eliasson visa vad han går för mot Umeå. Men vi har andra spelare som kan kliva fram, säger Gehrke.

Torbjörn Gehrke misstycker förstås inte att han får möta hemmapubliken för första gången i derbysammanhang.

– Jag hoppas på en bra basketmatch där vi gör det vi har bestämt oss för att göra. Vi kanske inte kan rå på Sundsvall. Men vi ska veta vad vi gör hela tiden. Förhoppningsvis blir det också mycket folk i Tegeltemplet!