Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gehrke: "Vi är överens med en ersättare"

Jämtland tar in en tillfällig ersättare för skadade Mario Pesut.
Och Torbjörn Gehrke kommer av allt att döma presentera den nya spelaren inom kort:
– Vi är överens, det hela kan vara klart inom några timmar, säger Jämtlandscoachen.

Att ersätta Mario Pesut under hans skadeperiod – men att behålla kroaten i truppen – var ett självklart val enligt Gehrke.

Och då ska vi veta att basketspelare i den här situationen inte alltid behandlas så omtänksamt.

– Men i min värld var det självklart, säger Gehrke.

För att det är det schyssta att göra eller för att du ser det här som den bästa lösningen för klubben?

– Det är en kombination av alltihopa.

– Vi måste agera på ett korrekt sätt, killen har blivit skadad i tjänsten, det är inte så att han har varit ute på stan och halkat på en isfläck.

– Skadan är av en sån art att den är tidsbestämd, vi vet att det tar fyra-sex veckor innan han är tillbaka på golvet. Om det inte tillstöter komplikationer, då blir det så klart en ny diskussion.

Och arbetet med att hitta en ersättare är långt gånget. Gehrke berättar att han gjort trevare mot både Mike Joseph och Thomas Massamba men att ingen var tillgänglig – han har även sonderat terrängen med Stefan Hellgren.

– Han uttryckte det ungefär som att om det inte fanns några andra lösningar skulle vi kunna hitta nåt sätt att lösa det på. Men varken han eller jag ser väl att det är den optimala lösningen.

– Hade han varit i full träning hade det varit en annan sak, säger Gehrke.

Men den trion kan vi glömma nu – en ny spelare är på ingång.

– Vi är överens och det kan handla om timmar innan det är klart ... ni får namnet så fort det är klart.

Vad för slags kontrakt kommer ni att skriva med honom?

– I grunden blir det ett kontrakt över åtta veckor, men det blir lite komplicerat upplägg, det blir vissa hållpunkter i kontraktet. Ska vi ta hit en spelare och få ut någonting av honom så kan vi inte gå med på att han försvinner innan vi hunnit nyttja honom.

– Men vi kan heller inte säga att han ska vara kvar exakt så länge vi vill och sätta honom i en situation där han måste tacka nej till de eventuella kontrakt som dyker upp ... vi måste hitta en lösning som blir en win-win-situation får både spelaren och Jämtland Basket.

Hur snart kan han vara här?

– Skriver han på i dag sätter vi honom på ett plan i morgon, säger Gehrke.