Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gelab ger nya jobb till Gäddede

För bara ett år sedan såg det mörkt ut för elektronikföretaget. Nu planeras verksamheten utökas med 15 personer i Gäddede. Men Frösön kan tappa jobb.

– Det glädjer mig att Gelab vill växa och ge möjlighet till nya arbetstillfällen i Frostviken, säger Simon Thomasson, platschef i Gäddede i ett pressmeddelande.

Bara för ett drygt år sedan var tongångarna annorlunda. I februari 2013 varslades 20 personer.

Men i år har företaget fått en stororder från ett globalt medicinföretag och nu går företagets vd, Fredrik Dyfverman, ut med besked om att även försäljningen av så kallade box-buildprodukter ökar.

Därför planeras det att förlägga mer verksamhet i företagets anläggningar i Gäddede. Samtidigt kommer man investera i verksamheten på Frösön för att få till en högre grad av automatiserad kretskortsproduktion.

ÖP erfar att det kan innebära att arbetstillfällen därmed försvinner på Frösön. I pressmeddelandet skriver Gelab att man har "inlett förhandlingar med fackföreningen angående en övergång av cirka 15 tjänster till Gäddede."

– Vi vill inte kommentera det eftersom förhandlingar pågår, säger Simon Thomasson.