Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gelabs nya lager räddar jobben i Gäddede

I går invigdes det nya lagret på Gelab. En satsning som säkrar anställningen för de 83 anställda i Gäddede.

Grunden för satsningen på det 300 kvadratmeter stora lagret i ena änden på företagets tidigare lokal är att Siemens valde att flytta sitt lager för kunder i Norden och England.
De inpasseringssystem som producerats på Gelab i Gäddede har tidigare skickats till lager i Stockholm för att senare gå ut till kunderna.
– Siemens ville både minska logistikkostnader samt miljöpåverkan. Genom att ha lagret här uppe, så tar de bort en transportväg, säger Gelabs vd Lars Olsson.
För Gelab betyder Siemens satsning mycket – i flera led. Den nya lagerdelen frigjorde dels mer produktionsyta.

– Vi behövde det eftersom vi fick mera att göra när vi tog oss an Siemens. Dessutom behövde vi effektivisera och kunde nu köpa in fler industrirobotar.
En ny lödmaskin avlastar mycket av det som tidigare löddes för hand, en maskin automatiserar och underlättar lagerhållningen och en tredje ny maskin snabbar upp avsyningen av kretskort.
– Vi skaffar alla maskinerna för att kunna konkurrera med Kina och den billiga produktionen där. Vårt enda sätt är då att automatisera mera.
Satsningen ger inga nya jobb på Gelab i Gäddede. Men den gör att de som finns blir kvar.
– Vi säkrar produktionen uppe i Frostviken och behöver inte varsla utan kan behålla de 83 anställda i Gäddede, säger Lars Olsson.