Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Generaldirektör till Strömsund

När Telia monterar ned det fasta telenätet får många glesbygdsbor problem. Inte minst i Strömsund har många drabbats.

Nu på måndag och tisdag kommer därför Post och telestyrelsens generaldirektör Göran Marby till kommunen för att prata om problematiken.

Med sig har han också en representant från näringsdepartementet.

Delegationen ska på plats få veta vilka problem som finns men de ska också informera om arbetet med stöd till bredbandsutbyggnad.

– Det är glädjande att regeringen och PTS tar medborgarnas kritik av teleoperatörerna på allvar, säger socialdemokratiska kommunalrådet Gudrun Hansson.

Kommunchefen Anders Andersson säger att det får allvarliga konsekvenser när kopparnätet plockas bort utan att man kontrollerat att det verkligen finns mobiltäckning i området.

– Inte minst för äldre som har trygghetslarm kan det få svåra konsekvenser. Också skogsnäring och turismnäring drabbas. Dessutom sker ju nästan all betalning med kort numera och det kräver ju en terminal med anslutning till nätet, säger Anders Andersson.

Besöket inleds i Hammerdal och avslutas under tisdagen på Certus i Östersund där också representanter från Räddningstjänsten och SOS-larm deltar.