Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Generös flyktingpolitik?

I åratal har det svenska folket fått höra att Sverige tillämpar en generös flyktingpolitik. Det har betonats särskilt starkt i samband med att grupper av barn och vuxna upprörts i samband med utvisningar som förefallit orättvisa och känslolösa.

Samtidigt finns det i detta land en betydande grupp svenskar som är redo att avvisa alla flyktingar, invandrare, utlandsfödda.

Det finns ett politiskt parti, som i sin "hovsamma" invandringspolitik pläderar för att Sverige ska utföra sitt flyktingbistånd i krigshändelsernas grannländer i en för de flyende naturlig miljö.

Det är en slående god tanke, men hur realistisk är den egentligen? Naturligtvis måste all upptänklig människohjälp sättas in överallt och med alla de resurser vi i de välbärgade länderna kan uppbåda. Allt annat är ett brott mot mänskligheten.

Eftersom brott har begåtts och ständigt begås är mitt förslag att biståndsfientliga och invandrartveksamma ska dömas till samhällstjänst, som skulle kunna bestå av att lyssna på programmet "Konflikt" (57 minuter Sveriges radio P 1) från 31 januari, där man försöker beskriva situationen i 4-miljonerslandet Libanon, som tagit emot 1,5 miljoner syriska flyktingar.

John Edberg

Hammarstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel