Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ghader har forslats bort

Den utvisningshotade Ghader Ghalamere har nu transporterats bort av polisen till nytt förvar någonstans i Sverige.

Till vilken ort han förs vill polisen i Östersund inte avslöja.

Ghader tvingades lämnade Östersunds polishus strax efter klockan tio på förmiddagen.

– Vart han transporteras kan jag inte säga. Det är Migrationsverket som äger frågan, vi är bara handräckande myndighet, förklarar Håkan Modin vid Östersundspolisen och ger sin bild av dagens polisinsats.

– Man skjuter pianisten men partituret är felskrivet. Vi kan inte välja om vi ska utföra avvisningen, vi har bara att utföra Migrationsverkets beslut, säger Modin.

Morgonens tumult har resulterat i att polismyndigheten nu har mängder med arbete som väntar.

– En person sitter här hos oss efter det som hände på flygplatsen i morse. Brottsrubriceringen är inte klar. Personen kan vara misstänkt på ett antal punkter. Det kan röra sig om misstanke för upplopp, grov skadegörelse, sabotage mot flygplats och våldsamt upplopp, men det är åklagaren som får ta ställning till detta, säger Modin.

Straffet för våldsamt upplopp är ett års fängelse.

Det var en stor polisinsats vid flyplatsen i morse.

– Vi visste redan sen i går att det skulle kunna bli bråkigt i samband med avvisningen, säger Modin.

Inledningsvis fanns tre gränspoliser på plats men efterhand som utvecklingen eskalerade tvingades polisen kalla in en betydligt större styrka.

– Sammantaget vill jag från polisen sidasäga att vi skötte uppgiften väldigt bra, men att sådana här ärenden aldrig är trevliga