Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gick med trasig höftledsprotes i åtta månader

En man i 70-årsåldern hade smärtor i benet i åtta månader innan sjukvården kom fram till att hans höftledsprotes hade gått sönder. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktar nu kritik mot en läkare vid en av länets hälsocentraler.

Läkaren borde ha övervägt att patienten drabbats av en proteslossning i höften och därför, i ett tidigare skede, gjort en röntgenundersökning. Det anser IVO, som uttalar kritik men som inte kommer att vidta några ytterligare åtgärder. Ärendet avslutas.

För några år sedan fick mannen båda höftlederna utbytta. I flera år var han smärtfri och hade bra rörlighet, men plötsligt tilltog värken i ena benet och knät och eftersom det inte gick över kontaktade han hälsocentralen. Knät röntgades, men där hittades inget fel och mannen skickades till artrosskola. Sedan följde en rad kontakter med sjukvården och patienten gick i åtta månader med trasig protes i höften innan en ny röntgenundersökning kunde fastställa problemet och mannen kunde opereras.