Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarna blev för svåra för ÖFK:s juniorer

Efter två raka segrar i juniorallsvenskan kom ÖFK ner på jorden igen efter 2–4-förlusten mot GIF Sundsvall.
– Det är inget snack om att det är det bästa laget vi mött hittills, säger Åke Hellström.

ÖFK har fått en bra start i juniorallsvenskan Södra Norrland. Efter två matcher hade de två segrar och totalt tolv gjorda mål. Men i lördags fick de känna på tuffare motstånd när GIF Sundsvall gästade Jämtkraft Arena.

matchen bra och tog ledningen i 12:e minuten genom målsprutan Daniel Andersson som vände bort backen och placerade bollen snyggt till vänster om målvakten. Men allt eftersom klockan tickade tog Giffarna över matchen mer och mer. Innan halvtidsvilan hade de både hunnit kvittera och ta ledningen.

Även i den andra halvleken började ÖFK bra och det kändes som de var på gång. Då drogs rullgardinen ner i den 58:e minuten. I en snabb omställning av Giffarna rusade Viktor Hansson i ÖFK-målet ut mot en fri Emil Nilsson och blev målchansutvisad.

domaren var lite hård, Sundsvallsspelaren hade inte riktigt kontroll på bollen. Sen tror jag Viktor var lite övertänd. Går man igenom det vi ska göra före match och så funkar det inte, då smyger osäkerheten sig in i laget, säger ÖFK-tränaren Åke Hellström.

ÖFK krigade på bra men Giffarna var helt enkelt numret för stor den här gången. De var välorganiserade och hade många individuellt skickliga spelare. De vann rättvist med 4–2.

– Vi visste att Giffarna skulle vara giftiga, vi räckte inte till helt enkelt. Jag hoppas att det var en lärorik match och att man tar det på rätt sätt.

var högerbacken Erik Lundqvist som gjorde ett bra jobb. Samt Tom Perman som krigade och visade en enorm vilja. Han gjorde även ÖFK:s andra mål.

– Egentligen är det ingen som faller ur ramen utan vi möter bättre motstånd. Tekniken, första touchen, det var en markant skillnad.

1–0 (12) Daniel Andersson, 1–1 (17) Patrik Broman, 1–2 (26) Emil Nilsson, 3–1 (66) Jesper Forsberg, 2–3 (87) Tom Perman, 2–4 (88) Stefan Grönblad.

Domare: Peter Korhonen, Östersund.

Publik: Cirka 70.