Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gitarrorgasm med Imperial State Electric

Gitarrerna skjuts från höfterna, skreven, brösten och armhålorna. Det är ingen hejd på rockposerna.

– Nicke, Nicke, Nicke ..., ropar publiken långt innan Imperial state electric äntrar scenen.

Nicke Andersson kräver ingen närmare presentation. Det vet han själv. När det är dags att presentera bandet säger han kort och gott:

– Jag spelar gitarr.

Imperial state electric är en samling påtagligt kompetenta musiker. Alla kan spela, alla kan sjunga och alla har karisma som i det närmaste blir ett problem när du inte vet var du ska fästa blicken. Jag väljer ett split-screen-seende och njuter för fulla muggar.

Bandet består, förutom frontfiguren, av Dolf de Borst, Tobias Egge och Tomas Eriksson som alla har långa karriärer på sina egna håll.

Gitarrerna skjuts från höfterna, skreven, brösten och armhålorna. Det är ingen hejd på rockposerna och publiken är inte sena med att hänga på. Under årets Yra har det hittills inte spelats så mycket luftgitarr på ett och samma ställe som här.

"Deride and conquer" samt "More than enough of your love" bjuder upp till styrdans i tältet och det är därmed ingen som står stilla. Det är svårt att hålla sin journalistiska kyla när det svänger så mycket.

Det är inte heller vilken dag som helst när de spelar. Det är Nickes födelsedag. Hans 42:a. Bandkollegorna passar på att sjunga en liten födelsedagsstrof för honom. Men det vinkas snabbt bort av en rodnande Nicke.

Konserten avslutas på knä med en unison gitarrorgasm. De ställer sig slutligen upp och Nickes siluett är det enda som syns när han svingar armen en sista gång över strängarna.

• Cirkus

• 22.15

Betyg: 4/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014