Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada guldvinnare på Skalet

Bergs och Härjedalens kommuner delade under torsdagskvällen ut priserna till 2014 års serviceperson och serviceföretag under en gemensam Guldstjärnekväll på Vemdalsskalet.

Runt ett 100-tal gäster fanns på Vemdalsskalet när det var dags att utse årets vinnare. Förutom utdelning av priser höll Jon och Mia Wagenius en föreläsning om sitt företag. Deras företag, Strapatser, har tidigare prisats som årets företagare i Härjedalen. En utmärkelse som Företagarna Härjedalen delade ut vid en träff i Funäsdalen 1 oktober.

– Det var kul att höra Jons berättelse om hur det är att vara företagare. Jag kände igen det mesta och det är mer en livsstil än ett vanligt jobb, säger Sara Blomkvist.

Hon och sambon Stefan Ohlsson fick ta emot priset som årets serviceföretag i Härjedalen. Något som varken Sara eller Stefan hade räknat med.

– Nej, det här var oväntat, men otroligt kul. Det sporrar för framtiden och ger en fantastisk energiboost, säger en glad Sara.

Paret flyttade upp från Malmö 2009 och tog över den då slitna och nedlagda Kappruliften i Messlingen. Under mottot "Sveriges omodernaste skidanläggning" har de fått snurr på anläggningen som byggdes 1979. Paret har byggt nytt restaurangkök, renoverat och lagt åtskilliga timmar på att röja backarna fria från sly och underhålla liftanläggningen.

– Mycket arbete, men det är det värt. Vi har valt att leva så här. Dessutom trivs våra gäster och antalet ökar för varje år, säger Sara.

I Bergs kommun var det JA Mat, Marcus Byman och Rikard Backskog som tog priset. Att lyckas driva både Katrina på Klövsjöfjäll och Fäbokrogen så framgångsrikt är helt unikt i Bergs kommun.

Årets servicepersoner i kommunerna blev Mattias Wikner, Persåsen, och Ninni Bäckström, Thunellsbussar i Hede.