Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebesked inför dagens ÖFK-match: Somi tillbaka efter skadan

/

ÖFK-tränaren Graham Potter rapporterar på plats om perfekta förberedelser inför eftermiddagens match borta mot Falkenberg. Dessutom bjuder han på ett positivt besked – Gabriel Somi, som utgick skadad vid allsvenska premiären, är tillbaka i truppen och redo för spel.

Annons

– Gabriel Somi kan spela, liksom Ronald Mukiibi, som ju satt på bänken, men hoppade in även senast mot AIK, säger Graham Potter från Falkenberg på söndagsförmiddagen.

Gabriel Somi spelade 58 minuter i premiären mot Hammarby innan han tvingades kliva av. Och i hemmapremiären mot AIK fanns han inte ens med på bänken.

Se uppsnack inför matchen med sportens Oskar Lund och Andreas Lidén på plats från 16.30

Anfallaren Alhaji Gero är däremot hemma i Östersund och kör rehab efter lårskadan han drog på sig i genrepet hemma mot Dalkurd. Men även där är prognosen positiv.

– Han var lite för svag för att spela nu, men planen är att han ska träna fullt i veckan och vara redo för Häckenmatchen hemma på fredag, säger Graham Potter.

ÖFK flög ner till Falkenberg under lördagen och tränade lätt vid ankomsten. Söndagen består av promenader och genomgång inför matchen som startar 17.30.

– Vi körde ett lätt pass när vi kom ner, men inte på gräs för det kan bara vara risk om det är ett dåligt underlag. Så det gick bra, och det känns som vi har återhämtat oss och är redo för en ny tuff match i eftermiddag, säger Graham Potter.

Matchen börjar 17.30 och går som vanligt att följa i vår liverapportering

Falkenberg hoppas få nye ghananske anfallaren Lord Ofosuhene spelklar till matchen. Han kom i går och planeras finnas med i truppen.

Graham Potter har ingen direkt koll på den 174 centimeter speediga offensiva kraften, som har meriter från U20-landslaget.

– Nej, vet inte något om honom egentligen. Men vilka de än spelar med så är det ett riktigt bra lag, speciellt på sin hemmaplan här. Ett lag som vet vad det innebär att spela på den här nivån. Så vi förväntar oss en tuff match.

Hans Anderssons krönika inför Falkenberg–ÖFK: "Sexpoängsmatch" redan nu? Sånt trams

Falkenberg kommer sannolikt också rejält revanschsuget efter den tuffa matchen senast, 0–5 mot Djurgården, och har efter 0–2-förlust i premiären hemma mot Göteborg, alltså inte gjort mål än i årets allsvenska. Laget saknar en kvartett i långtidsskadade Hampus Svensson, samt Amin Nazari och Zlatan Krizanovic, som båda är på väg tillbaka från skador, men inte är redo än, och även Enock Kwakwa, som är sjuk.

Läs mer om Falkenberg- ÖFK:

16.30: Följ uppsnacket inför ÖFK:s bortamatch mot Falkenberg

Glädjebesked inför söndagens ÖFK-match: Somi tillbaka efter skadan

Hans Andersson inför Falkenberg–ÖFK: "Sexpoängsmatch" redan nu? Sånt trams

Se också:

Nu ska ÖFK vila sig i form – Falkenberg avslutar stentuff vecka

TV: Analyser och eftersnack efter ÖFK:s förlustmatch mot AIK

Martin Nilsson: "ÖFK fick se att det går fort i allsvenskan"

Annons