Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebesked till P-A Lindström

P-A Lindström får som han vill. Han får chansen i GP Challenge i Österrike i januari.

Annons

Den jämtländske profilen hade två alternativ inför vinterns VM-serie.

Antingen att försöka kvala sig vidare i Hallstavik, 10-11 januari eller också att bli direktnominerad och gå rakt in i GP Challenge i St Johann, 17-18 januari.

I veckan kom beskedet. Stefan Svensson och Lindström blir de två svenskar som får köra i St Johann. P-A får den sista platsen till GP Challenge. Han ersätter den så tragiskt förolyckade polske föraren Grzgorz Knapp, som var tia i fjolårets VM.

De åtta bästa förarna från St Johann går sedan vidare till den ordinarie GP-serien under senvintern. Där finns redan medaljtrion från fjolårets VM-final; de tre ryssarna Danil Ivanov, Dimitri Koltakov och Dimitri Khomitsevich.

Det finns dock chans att ytterligare svenska förare tar plats i VM-serien. Detta via det kval som ska hållas i Hallstavik. Sverige har fått tre platser och nu är frågan om det blir en nominering eller ett rent svenskkval.

– Jag kommer att ta ut förarna utifrån resultaten på Santa Cup, 27 och 28 december, och utifrån det träningsläger vi kommer att ha i Strömsund, 20 till 21 december. Det är fem förare som är med i bilden, menar förbundskapten Ola Westlund.

Kommer de yngre förarna att prioriteras?

– Det är inget snack... jag menar, Stefan och "Posa" (Per-Olov Serenius) är gamla och vi kan inte hänga upp verksamheten på dem. Du får inte missförstå mig nu. De är båda väldigt bra, men vi måste se till att det kommer en kull yngre förare som lyckas och som i sin tur bäddar för att vi får ännu fler som vill börja att köra.

Ola Westlund medger att svensk isracing missat en mellangeneration.

– Det är nästan bara P-A som skvalpar omkring där mitt mellan. En sån som Ove Ledström är alltså 50 år yngre än "Posa". Det är overkligt.

En av de aktuella förarna till Hallstavik är Jimmy Olsén, den unge Strömsundskillen. Han får i alla fall bästa tänkbara förberedelser inför vintern eftersom han ska träna i Ryssland i december.

Olsén, tillsammans med Ove Ledström, Niklas Svensson och nya Strömsundsförvärvet Daniel Hendersson, är inbjuden till ett tio dagar långt träningsläger, med start fredag 28 november.

– Det är egentligen ingen förbundsgrej, men vill ändå hjälpa till en del. Från vår sida är det Peter Jansson, min högra hand, som ska hjälpa killarna, avslutar Ola Westlund.