Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjen visste inga gränser i Västbygden

En timme före skolavslutningen på Västbygdens skola skulle börja kom beskedet alla hoppats på. Skolan blir kvar!

Annons

– Det känns som jag är 20 kilo lättare nu. Jag är i chock men jag är så glad, så glad!

Orden kommer från Karin Stenmark Nässén direkt efter att hon fått beskedet att den skola hon är lärare på får fortsätta sin verksamhet.

Och hon delade glädjen med alla samlade på Västbygdens skola i går kväll. Skolan var fylld av föräldrar barn och syskon. Det var egentligen dags för terminsslut och skolavslutning. Det hade kunnat bli den sista.

Men nu kom andra besked. Och beskedet om skolans fortlevnad kom att firas ordentligt. Det kramades om vartannat, glädjetårar rann utefter kinderna på flera. Glädjen, och lättnaden, visste inga gränser.

– Rättvisan har fått segra. Skönt att några fick upp ögonen till slut, menade Kent Envald.

– Vi har kämpat så hårt, så länge, för det här. Nu känns det galet bra, känner sådan lättnad, säger Jenny Gerhardsson, en mycket nöjd förälder som hade fullt sjå att torka glädjetårar denna kväll.

Innan skolans elever inledde själva examen var det lärarna som med darr på stämman berättade att avslutningsceremonin skulle genomföras som planerat. Barnen inledde med att sjunga Jämtlandssången därefter spelade Kluks symfoniker - alltså eleverna själva - gamla godingar på allt från flöjt till elgitarrer och bas.

Det blev en skolavslutning att minnas på många sätt. Och till hösten ses de igen - på samma plats.