Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glas i kycklingen – men det skulle kunna vara något värre

Annons

förbannad varje dag jag läser om ett nytt ”glas-i-kyckling”-larm. Nu har de till och med upptäckt glas i dansk och tysk kyckling. Jag är helt övertygad om att det rör sig om ett organiserat brott från en underground-djurrättsorganisation. Och det gör mig ännu mer förbannad.

Jag har alltid tagit hand om mina husdjur. Har haft två katter, som definitivt inte lär ha klagat på att ha mig som husse. Men jag äter kyckling. Kan jag få göra det utan att en djurrättsaktivist ska skära upp halsen på mig? För att kompensera för all den bortkastade kycklingen, kommer jag äta mer än dubbelt så mycket kött följande veckor, tills kycklinglarmen helt är över. Hoppas ni blir glada då!

ett allvarligt brott som fått stor spridning. Att likställa med terrorism. Just nu köper jag importerad fryst kyckling, förmodligen från något land som inte har samma djurhållning som i Sverige.

Om det nu skulle vara en aktion för att ”rädda kycklingarna” som du spekulerar i ”Tobbe” så är det klart kontraproduktivt. Tror inte det är speciellt många som reagerar genom att ”oj då glas i kycklingen, då måste jag bli vegetarian”.

Och hur kan man dra den slutsatsen? Brukar inte de ge sig tillkänna och ta på sig sina dåd för att få mediautrymme? Kan vara så enkelt att det är någon eller några knäppskallar som av någon konstig orsak får för sig att göra så. Finns exempel sen tidigare med nålar i barnmatsburkar, rakblad i hamburgare och någon lustigkurre som i Norge för några år sedan tryckt ner ett par bättre begagnade trosor i mjölkförpackning. Ingen av de uppräknade exemplen hade någon politisk innebörd utan bara ett uttryck för någon sjuk böjelse att förstöra.

Det allvarligaste är inte att man funnit glas i kyckling eller nålar i barnmat, det allvarligaste är väl ändå att det kan vara någon som med vilja placerat glas i mat!

Frågan som ingen tycks ha ställt är; vad hade hänt om det varit bakterier eller virus?! Glas syns (eller i värsta fall känns) ju i alla fall, men bakterier och virus är troligen betydligt värre och tvärtemot glas så kan smitta sedan spridas vidare!

Om det nu är så att någon lyckats smuggla ner glas i kyckling så varför skulle inte samma kunna ske med ett smittoämne?!