Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glaskrossarhelg i Östersund

I fredags kväll var det många berusade på stan. Det märktes morgonen efter på mängden glaskross på Prästgatan i närheten av apoteket.

Annons

– Det var ett hav av flaskor och krossat glas, säger Leif Gislefoss som äger butiken ”Anna of Sweden” som säljer damkläder.

Innan han öppnade sin affär på lördagsförmiddagen städade han på trottoaren framför butiken och en bit upp på Thoméegränd mot vilken affären har fönster.

I ett e-brev till Östersunds kommun skriver han att han blev allt mer ilsken över nedskräpningen som är den värsta han upplevt på Prästgatan.

– Varför ska jag städa upp annans skräp, frågar han i mejlet.

På lördagsmorgonen försökte han förgäves få fatt i någon ansvarig på Östersunds kommun. Däremot var det en person från fastighetsförvaltaren HSB som tog upp det värsta glaskrosset.

Även andra som arbetar i samma kvarter som Leif Gislefoss reagerar på den omfattande glasnedskräpningen.

– Ser det ut så här nu hur ska det då inte se ut när uteserveringar drar mer folk till stan, frågar sig Emma Sundberg som är säljare på Forex.

– Vad är det här att visa turister. I storstäder ser det inte ut så här, säger hennes kollega Cathrin Erlandsson.