Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glatt och irriterat vid sammanträdet

Torsdagens kommunstyrelsesammanträde i Östersund innehöll både glädje - över ett tillgänglighetspris, och irritation på Centerpartiet.

– De påstår att de har brutit samarbetet men de röstar ändå med Socialdemokraterna, sa det moderata oppositionsrådet Pär Jönsson.

Han syftade på onsdagens deklaration från Centerpartiet att det går till val som ett självständigt parti.

"Därmed tar också Centerpartiets samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet slut", skrev Östersundscentern i ett pressmeddelande.

– Hade de röstat med oss så hade vi fått in en buffert för vård- och omsorgsnämnden och alternativa placeringar av ett kulturhus, sa Folkpartiets gruppledare Pär Löfstrand.

I stället innebar de tre Centerrösterna att kommunstyrelsens beslutsförslag till kommunfullmäktige blev att vård- och omsorgsnämnden inte ska få en särskild buffert för att klara oförutsedda utgifter som till exempel när en privatperson invalidiseras och behöver omfattande hjälp och stöd för att klara livet.

Och även om det bara är ett förslag att placera ett kulturhus mellan Rådhuset och biblioteket så hävdar både Pär Löfstrand och Pär Jönsson att det ska mycket till för att ändra detta, eftersom C-rösterna gjorde att inte några andra förslag utreds.

De stördes även av att Centern från ett tidigare ointresse nu blivit "skolkramare" genom att föreslå att 15 miljoner kronor ska öronmärkas för en upprustning av Ångsta skola.

Det ville dessutom C ha med i det budgetförslag gemensamt med S och MP som skulle ha antagits vid torsdagens sammanträde i kommunstyrelsen.

Men de andra sa nej och förslaget till budget för 2015 och flerårsplanen för 2016 och 2017 tas upp vid kommunstyrelsens sammanträde 8 oktober.

Det slutliga beslutet tas av kommunfullmäktige 23 oktober