Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Global Respekt S-förening Östersund

Annons

Årsmöte har hållits i Global Respekt och till ordförande för kommande år valdes Abbe Elhachimi och till sekreterare Birgitta Retzell.

Global respekt är en socialdemokratisk förening som har till ändamål att främja integration och mångfald samt att understödja   jämställdhet  mellan kvinnor och män.  Föreningen har medlemmar som representerar invandrare från många olika länder. 

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar beslutade föreningen att på första maj på Storsjöteatern  ha en kulturell mångfaldsfest tillsammans med andra invandrarföreningar. Danser och musik från olika etniska grupper kommer att framföras.

För kvällens kulturinslag svarade ABF genom Hiwa Hassan som berättade om kurdernas nyårsfirande newroz.  Firandet har sina rötter flera tusen år tillbaka.  Kurder har traditionen att fira newroz som en nyårsdag eller för att välkomna våren. Släkt, familj, vänner och obekanta träffas under eldfesten för att hoppa över eldar. Att besöka varandra i hemmen och äta tillsammans är en viktig del av newroz.