Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Globen nästa för Hedes fjärdeklassare

För andra året i rad har klass 4 på Sonfjällsskolan i Hede kvalificerat sig till riksfinalen i schack.
– Nu gäller att få tag i några som sponsrar resan.

I Hede finns Härjedalens bästa fjärdeklassare i schack. Nu ser de 16 eleverna fram emot Schackfyrans riksfinal i Globen i Stockholm. Detta för andra året i rad.

Sonfjällsskolan tog sig till riksfinalen via segrar först i kommunkvalet i Sveg där de tillsammans med Vemdalen tog sig till länsfinalen i Östersund.

Där skrapade klassen ihop 412 poäng och blev fin tvåa efter Nälden. Men eftersom de två bästa lagen från varje län går vidare så var finalplatsen klar. Nu är det bara slantar till resan som fattas och klassen är i full gång med att jaga sponsorer.

Deltagandet sker på frivillig basis och ligger till stor del utanför skolans regi. Beslutet att anmäla eleverna har tagits av föräldrarna då de anser att det stärker gemenskapen i klassen. Att få genomföra resan samt delta i en stor turnering är ett unikt tillfälle att få utveckla gruppsamarbetet.