Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm inte hur bra vår sjukvård är

Jag har stor erfarenhet av vården här i Jämtland. För några år sedan ändrades mitt liv dramatiskt. En vänstersväng med motorcykeln, påkörning bakifrån. Ett ben borta, skadad axel.

Tiden efter olyckan har varit tuff, med många utmaningar. Men den har också gjort mig starkare, klokare och faktiskt gladare. En lärorik resa som jag gärna delar med mig av.

Jag har varit på vårt sjukhus och våra hälsocentraler för många behandlingar och operationer.

Det som slår mig är att vi har en så himla duktig och engagerad vårdpersonal. De vill verkligen göra sitt bästa. Det är nästan alltid bästa bemötandet och omtanken även om de är stressade och trötta.

Och jag vet att vi har S-politiker i landstingsledningen som jobbar hårt för att vi här i länet ska ha lika bra sjukvård som andra i Sverige.

Det är mycket som behöver göras bättre för oss som blir sjuka eller funktionshindrade. Vettigare regler för parkeringstillstånd till exempel,

Men jag tycker att det är orättvist att nyheterna handlar så mycket om ekonomi och så lite om hur bra vår sjukvård faktiskt är.

Visst behövs mer pengar, och det skulle vi få med en sosseledd regering. Alliansregeringen har minskat pengaresurserna. Det hänger ju ihop på de olika politiska nivåerna.

Därför kommer jag att rösta på sossarna i valen till riksdag, landsting och kommun.

Jag vet att Socialdemokraterna står för en bra politik för rättvisa, sjukvård, jobb och skola och utbildning. Gör det du också. Och du – glöm inte att personkryssa Anna-Caren Sätherberg!

Sonia Elvstål

inspirationsföreläsare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel