Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God fiskelycka i Målingspimpeln

Fiskelyckan var god för deltagarna i årets upplaga av Målingspimpeln. Allra mest fisk fick Ovansiljans Börje Jernberg som drog upp drygt 4 kilo och han belönades därmed med 3 000 kronor.

Totalt hade 142 fiskare samlats för att tävla, 105 fick fisk och totalt drogs drygt 76 kilo upp ur Målingen.

– Det var kanonfint väder hela dagen men det var en ganska jobbig dag för många. Eftersom det är så mycket snö och vatten på isen var det många som körde fast med sina skotrar, berättar Jan-Erik Sundemyr.

Även de som inte hade snöskoter hade det kämpigt att gå i den djupa snön.

Ungdomsklassen vanns av Lars Hansson, Sveg. Lars blev även tvåa totalt. Bästa dam var Maud Eriksson, Sveg, och hon tog fjärdeplatsen i totallistan. Mellan Lars Hansson och Maud Eriksson kom Bo Jonasson, Sveg, som då alltså blev trea i tävlingen.

Målingspimpeln är viktig för arrangören Remmens Bygdegårdsförening. Tillsammans med höstens loppmarknad är det pimpeltävlingen som gör att bygdegården kan hålla öppet.

– Överskottet från tävlingen går till el, försäkringar och underhåll. Utan pimpeltävlingen finge vi klappa igen bygdegården, förklarar Sundemyr.