Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God likviditet i Ragunda

Trots att Ragunda kommun till och från dragits med ekonomiska problem har man en god likviditet. I november i fjol hade kommunen drygt 43,2 miljoner kronor i kassan. Nu föreslås att en del av dessa pengar ska placeras på räntebärande konto.

I maj i fjol fanns drygt 60 miljoner kronor i kassan. 20 miljoner av dessa har använts till att delfinansiera bygget av nya äldreboendet Björkhammar i Hammarstrand. Resten ska finansieras via lån på 67 miljoner kronor.

Förutom att 10 miljoner kronor av dagens likviditet ska placeras på räntebärande konto föreslår ekonomiavdelningen att kommunen ska fortsätta att amortera på lån.

Dessutom förslås att man de år det är möjligt även ska använda likviditeten till att börja minska den stora pensionsskulden med 5 miljoner kronor per år.

Den så kallade ansvarsförbindelsen uppgick förra årsskiftet till drygt 190 miljoner kronor. Den årliga utbetalningen är fram till 2025 beräknad till runt 10 miljoner kronor årligen.

Kommunstyrelsen ska nästa vecka besluta hur likviditeten bäst ska användas.