Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Google Maps visar positioner inomhus

I den nya versionen av Google Maps har det tillkommit en funktion för att visa den egna positionen när man befinner sig inne i större byggnader.

Google Maps-användare i USA och Japan kan man nu få hjälp med att hitta rätt i ett antal köpcentrum, affärer, flygplatser och tågstationer. På samma sätt som man kan se sin posititoin på en karta med gator och byggnader när man befinner sig utomhus ska man nu se på vilket våningsplan och i vilken del av en byggnad man befinner sig.

Funktionen fungerar ännu inte i Sverige, men det verkar som att Google siktar på att utöka funktionen till ettt större antal länder. Redan nu kan man nämligen ladda upp ritningar eller bilder som visar hur olika byggnader ser ut inuti och ska man gå efter hur uppladdningsfunktionen är utformad så siktar man på att samla in så många ritningar som möjligt, oavsett land.

I den senaste versionen av Google Maps, med versionnumret 6.0, finns även en ny meny intill sökfältet i skärmens överkant. Även Places har fått ett nytt utseende på startskärmen med populära sökningar som gjorts i närheten av den plats där man befinner sig.


/Henrik Thoresson

mobil.se