Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör comeback – i Sundsvall Hockey

Här är bomben i Hockeyettan.
Jonathan Hedström är redo för en comeback – i Sundsvall Hockey.
– Han ska träna med oss den här veckan till att börja med sen tar vi det därifrån, säger Stefan Lindqvist, sportchef i Sundsvall Hockey.

Sundsvall Hockey satsar stenhårt på att ta steget upp i Hockeyallsvenskan. I laget finns sen tidigare flera spelare med meriter från spel i högre serier, som Magnus Åkerlund, Tommy Enström, Eric Moe och Mathias Månsson med flera.

Inledningen på Allettan har också startat programenligt – poängmässigt sätt, där laget med 13 av 15 inspelade poäng ligger tvåa i serien en poäng bakom Huddinge.

Framför allt är det defensiven som har imponerat men det finns också orosmoln: målproduktionen. På fem spelade matcher har Sundsvall Hockey bara mäktat med åtta mål framåt. Nu hoppas man att lösningen ska finnas i – Jonathan Hedström, som i kväll tisdag anländer till Sundsvall för att träna med laget under resten av veckan.

– Han har hållit igång på egen hand och säger att han är i bra form, nu är tanken att han ska få träna igång med oss. Men i grunden är det en duktig och professionell spelare som vet vad som krävs och som höjer sig ju viktigare matcher det blir, säger Stefan Lindqvist.

37-årige Jonathan Hedström har bland annat 83 NHL-matcher med Anaheim och 480 SHL-matcher på meritlistan. Därutöver har han representerat Tre Kronor under tre VM-turneringar samt spelat för CSKA Moskva i KHL.

Efter att Timrå åkte ur Elitserien våren 2013 inledde han säsongen 2013/14 i Piteå, där det dock bara blev fyra matcher innan han lade klubban på hyllan.

För gott, sades det.

Sedan dess har dock Hedström spelat ett par division II-matcher – med Haninge och Brunflo.

– Han har egentligen aldrig velat lägga av och är sugen på att köra igång igen. Han är oerhört motiverad att spela hockey den här säsongen, säger Stefan Lindqvist.

Artikeln kommer från vår systertidning st.nu

Läs mer:

Hedström redo för spel i Brunflo

Hedström om debutmatchen i Brunflo