Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör inte en pölsa

I Torgny Lindgrens roman ”Pölsan” skriver chefredaktören till en av sina lokala notisskrivare och förbjuder honom att medverka i tidningen.

Redaktören misstänker att allt skribenten berättat genom åren är påhittat.

Det hela utspelar sig 1947 i Västerbottens inland.

Notisskrivaren ilsknar till och tvärslutar mitt i en text. I 50 år håller han tyst.

När sedan chefredaktören avlider tar han sin hämnd och fortsätter skriva på notisen om pölsan.

Nu skriver jag till dig med uppmaningen:

Gör inte en pölsa. Håll dig till vad som verkligen hänt och framförallt vänta inte 50 år på att skriva.

Jag tänker på funktionen Läsartexten på ÖP:s nya sajt. Där kan du bli din egen reporter.

Du hittar Läsartexten på OP.se. Klicka vidare in på någon av våra lokala sajter. I formuläret är det lätt att skriva och ladda upp bilder.

eller bara påhitt, Pölsans huvudperson försåg i alla fall sina läsare med bra historier hemifrån byn.

Ungefär så tänker vi också med Läsartexten. En fördel med internet är att det finns gott om plats. I papperstidningen är det alltid konkurrens om utrymmet.

Och många läsare väntar. OP.se växer så det knakar. Den snabba trafikökningen är skälet till att den gamla sajten skrotas. Snart har vi 200 000 besökare per vecka på länets största nyhetssajt.

Därför var det lite spännande att lansera nya OP.se. Ungefär som att byta järnvägsräls mellan två tåg. Efter månader av hårt arbete av webbyrån ÖT-Media så ska allt helst fungera direkt.

döma gillar de flesta av er resultatet. Visst, det kan ta lite tid att lära sig hitta och en del avdelningar på sajten har gjorts om. De barnsjukdomar som kan dyka upp de närmaste veckorna jobbar vi för att få bort så fort det går. Om sidan krånglar kan ett råd vara att kolla när din webbläsare uppdaterades senast. Har du en gammal webbläsare försök ladda ner en ny, det finns många gratis på nätet.

I ”Pölsan” tar det 50 år för den avbrutna notisen att utvecklas till en hel roman. Med nya OP.se klev ÖP över i framtiden på några sekunder.

Men för den skull lämnar vi inte allt det gamla bakom oss. Lokala notisskribenter är lika välkomna nu som 1947.