Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör världsunik barnmat obs: webbas inte förrän måndag/O.

Catharina Sundqvist i Östersund kan sitta på en produkt som kan bli en världssuccé. Hennes ambition är att konkurrera med de stora barnmatsjättarna.

Catharina har tagit fram en ny typ av barnmat.

Enkelt uttryckt handlar det frysta måltider där varje råvara är miljömärkt och är förpackade var för sig. Till det kommer även ett litet fack för en god efterrätt.

– Mitt motto är att barn ska få äta ren mat producerade av svenska bönder, säger Catharina som nu kan titulera sig vd för sitt eget företag ChildFoodFactory med säte i Östersund.

Barnmaten produceras för tillfället i Ängelholm men går alla planer i lås ska produktionen flyttas till Hammerdal inom kort. Det kommer i så fall betyda 10-15 nya jobb vid den anläggningen plus en hel del jobb för länets bönder som ska förse produktionen med råvaror. Alla råvaror kommer i dag från ekologiska bönder i Sverige, förutom fisken som är från Norge.

Hela förpackningen, som ursprungligen kommer från Tetrapak, är givetvis miljömärkt. Catharina ska erbjuda sju olika husmansrätter - från torsk och lax till kyckling och kött, allt serverat med en mängd olika grönsaker och rotfrukter. Desserterna består ofta olika bär.

– Det världsunika är att varje smak serveras i separata fack. Barnmat i dag förpackas annars bara i en mixad konsistens vilket betyder att barnen inte får någon smakupplevelse. Genom att äta separat smaker förstår de var de äter, förklarar Catharina Sundqvist.

För att lyckas med allt har hon tagit hjälp av bland andra Itrim och ekonomiskt stöd har hon fått av Vindpenningen i Hammerdal, Almi och länsstyrelsen.