Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Dahlström miste allt han ägde i branden

Göran Dahlström tittar på lågorna från Lyransgården och tårarna rinner nedför hans kinder.
– Allt jag äger finns där inne, säger han och gömmer ansiktet i händerna.

Annons

Precis som vanligt tog Göran sin morgonpromenad runt Fåker i går. Efter promenaden skulle han åka till sin fru Birgitta på sjukhuset som skulle opereras för sina knäproblem.

När han var ett par kilometer från hemmet i Lyransgården hörde han brandbilarnas sirener.

– Efter en stund träffade jag en kille som sa att jag skulle sno mig hem. Han trodde att det brann i Lyransgården, berättar Göran.

Branden hade börjat i ett förrådsutrymme och det såg länge ut som räddningstjänsten skulle få kontroll över branden. Göran hoppades att hans lägenhet på andra våningen av Lyransgåden skulle gå att rädda. Men det lyckades inte och Göran kunde bara konstatera att hans hem skulle slukas av lågorna.

– Det känns så oerhört tungt. Jag har bott här i 28 år. Allt jag äger brinner upp just nu. Det enda jag har kvar är kläderna som jag har på mig. Det värsta är att mista alla foton och andra minnen som aldrig går att ersätta. säger Göran och skakar sakta på huvudet.

Med jämna mellanrum håller Göran i auktioner i Lyransgården. Han älskar att samla ihop antikviteter och sedan auktionera ut dem.

– Ja, lördag 28 mars skulle jag ha nästa auktion. Jag har massor med gamla saker i lägenheten.

Senare under dagen såg anhöriga till att Göran fick krishjälp för att klara den svåra situationen.

– Pappa har det väldigt jobbigt nu. Men allra värst tycker han att det ska bli att åka till sjukhuset och berätta för mamma att de inte har något hem, säger sonen Mikael.