Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Olsson

Göran Olsson har efter en kort tids sjukdom avlidit.

Göran föddes och växte upp i Mälgåsen på den släktgård som sedermera hans äldre bror övertog. Han var yngst i en syskonskara på tre.

Redan innan skolåldern visade Göran ett enastående tekniskt och mekaniskt intresse. Efter grundskolan i Stavre och de högsta klasserna i Gällö skola bar det iväg till Höga kusten och Hampnäs folkhögskola. Till denna skola hade även en förtjusande dotter till en fiskare från Ulvön sökt och kommit in. Denna flicka skulle sedan bli Görans fru och följeslagare resten av livet.

Efter skolgången blev det verkstadsgolvet på Ljungbergs mekaniska verkstad i Bräcke. Där fick Göran utlopp för sin tekniska läggning. Få var de bilar som han inte lyckades få i kördugligt skick. Efter en tid övertog Göran verkstaden och kompletterade denna med bensinstation, där hustrun Inger hade ansvaret.

Göran och Inger fick tre barn, två pojkar och en flicka. Alla tre har efter sin skolgång deltagit i arbetet, sönerna på verkstaden och dottern på bensinstationen. Detta visade sig vara en god början och erfarenhet i deras kommande verksamheter.

Ingenting var främmande för Göran. Eftersom han hade ett eget skogsskifte, köpte han en häst för att själv köra fram virket efter avverkningen. När det var klart sålde han hästen.

Hans största intressen var amerikanska bilar och på senare tid stugan i Stavre.

Göran var även frivillig brandman i Bräcke en period. Det fanns nästan ingenting som var omöjligt för Göran. Han platsade i alla sammanhang tack vare sitt goda sinne och sin omtanke för alla som kom i hans väg.

Han var en underbar make, far, farfar, morfar, farbror, morbror, svärfar, svåger och husse och har lämnat ett enormt tomrum efter sig.

Tack Göran.

Jan Olsson