Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göteborgs-Postens krönikör: "ÖFK kan vara den bästa nykomlingen sedan 1968"

Östersund kan vara allsvenskans bästa nykomling på över 50 år. Det omdömet ger Göteborgs-Postens krönikör Mattias Balkander dagen efter måndagskvällens holmgång på Gamla Ullevi.

Läs även: Falkenbergs starke mittback missar matchen mot ÖFK på lördag

"Änglarnas" husorgan GP rubricerar å ena sidan matchreferatet med orden, "säker seger", men i både krönikan till vänster på uppslaget och i målvakten John Alvbåges analys till höger, öses superlativen över ett modigt spelande Östersunds FK.

Naturligtvis är Mattias Balkander nöjd med vad han fick se när IFK Göteborg kontrade in två mål och vann med 2–0.

"Men ingenting vanns gratis", påpekar han och lyfter fram gästernas sätt att spela fotboll.

Målvakten John Alvbåge konstaterar att: "De lirade ju som fan", om ÖFK, något han gav uttryck för redan i Sportens direkta tv-sändning i måndags kväll efter slutsignal.

Alvbåge konstaterar också i GP att Östersund, "kommit för att bli kvar".

I krönikan tycker Mattias Balkander att Göteborg fick slita hund för att komma åt poängen och slutklämmen andas också den beundran över laget från Jämtland: "De kan vara den bästa nykomlingen sedan Öster 1968", skriver GP:s krönikör, som dock för säkerhets skull väljer att sätta dit ett frågetecken, liksom för att försäkra sig mot alla eventualiteter.

Det var då för 53 år sedan som Stig Svenssons Öster från Växjö inte bara gick upp i allsvenskan utan dessutom vann serien och blev svenska mästare direkt.

Jämförelsen ger onekligen ytterligare en fjäder i hatten för Graham Potter & co, även om det fortfarande är en bra bit kvar till tabellens yttersta toppskikt.