Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gotlandspoliser trivs i Härjedalen

Polisen i Härjedalen har under några veckor förstärkning från Gotland. I går var de ute på skoter- patrullering i fjällen runt Bruksvallarna.

– Vilket drömjobb att få vara snut här, sa Anders Högberg från Filipstad.

Tillsamman med fem kompisar blev han stoppad av polisens skoterpatrull på leden mellan Bruksvallarna och Kariknallarna. Polisen kollade framförallt nykterheten och Anders och and-ra i gänget från Värmland var spiknyktra.

– Det är bra att polisen är ute. Men man blir lite avis på dem, måste vara rena drömmen att få åka runt som skoterpolis en sådan här dag, sa Anders och tittade upp mot en klarblå himmel och en strålande sol.

var ute på skoter i går. Från Sveg, Ingrid Larsson, Kenneth Varga och från Gotland, Venke Samuelsson och Håkan Larsson.

De sistnämnda jobbar normalt i Visby. I tre veckor ska de, tillsamman med ytterligare två kollegor från Gotland, hjälpa polisen i Härjedalen. Varken Venke eller Håkan hade jobbat i Härjedalen förut och att patrullera på skoter var nytt.

att hålla med, att vara polis här kan räknas som ett drömjobb. Är man intresserad av natur och ett varierat jobb så är det perfekt, säger Håkan Larsson.

Han skulle mycket väl kunna tänka sig söka en fast tjänst i Härjedalen.

– Men jag har nyss flyttat till Gotland då min fru är därifrån. Det är naturligtvis mycket som ska stämma innan man flyttar hit, säger Håkan Larsson som kommer från Göteborg.

Samuelsson, som är från Gotland, tvekar på om hon skulle tänka sig bli härjedaling på heltid.

– Nja knappast, men absolut ett vikariat några månader. Det är ju rent fantastisk fint här uppe och alla är så hjälpsamma och trevliga.

Drygt 40 skoterförare stoppades och fick blåsa.

Samtliga klarade blåsningen och var således alkoholfria.

– Det är bra det. Det är viktigt att vi visar att vi finns på fjället. Nu vet de flesta skoteråkarna att polisen kan dyka upp när de minst anar det, säger Kenneth Varga.