Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott betyg för äldrevården

Östersunds äldrevård får gott betyg enligt en undersökning som Socialstyrelsen genomfört i hela landet.

På flera områden får äldrevården i Östersund till och med bättre betyg än snittet för landet.

– Det är riktigt glädjande. Samtidigt jobbar vi för att förbättra såväl personalkontinuitet som kvaliteten i stort. Ett omfattande utvecklingsarbete kring värdegrunden pågår exempelvis inom den kommunalt drivna hemtjänsten. Allt detta borgar för fortsatt goda resultat i kommande års brukarundersökningar, säger Lars Liljedahl förvaltningschef på Östersunds kommun i ett pressmeddelande.

Här är några av svaren i den undersökning som socialstyrelsen genomfört.

98 procent av de äldre med hemtjänst i Östersund tycker att de får ett bra bemötande av personalen. Rikssnittet ligger på 97 procent.

91 procent av de som har hemtjänst i Östersund är sammantaget nöjda med hemtjänsten. Rikssnittet är 89 procent.

91 procent tycker att personalen utför sina arbetsuppgifter bra. Rikssnittet är 87 procent.

87 i Östersund tycker att personalen har tillräckligt med tid. Rikssnittet är 82 procent och slutligen 68 procent av de som har hemtjänst i Östersund upplever att de kan påverka tiderna. Rikssnittet ligger på 61 procent.

Det är andra året i rad som Socialstyrelsen frågat samtliga som är 65 år och äldre - som har hemtjänst eller bor på ett äldreboende - vad de tycker om sin vård och omsorg.