Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott betyg för äldrevården

Östersunds äldrevård får gott betyg enligt en undersökning som Socialstyrelsen genomfört i hela landet.

Annons

På flera områden får äldrevården i Östersund till och med bättre betyg än snittet för landet.

– Det är riktigt glädjande. Samtidigt jobbar vi för att förbättra såväl personalkontinuitet som kvaliteten i stort. Ett omfattande utvecklingsarbete kring värdegrunden pågår exempelvis inom den kommunalt drivna hemtjänsten. Allt detta borgar för fortsatt goda resultat i kommande års brukarundersökningar, säger Lars Liljedahl förvaltningschef på Östersunds kommun i ett pressmeddelande.

Här är några av svaren i den undersökning som socialstyrelsen genomfört.

98 procent av de äldre med hemtjänst i Östersund tycker att de får ett bra bemötande av personalen. Rikssnittet ligger på 97 procent.

91 procent av de som har hemtjänst i Östersund är sammantaget nöjda med hemtjänsten. Rikssnittet är 89 procent.

91 procent tycker att personalen utför sina arbetsuppgifter bra. Rikssnittet är 87 procent.

87 i Östersund tycker att personalen har tillräckligt med tid. Rikssnittet är 82 procent och slutligen 68 procent av de som har hemtjänst i Östersund upplever att de kan påverka tiderna. Rikssnittet ligger på 61 procent.

Det är andra året i rad som Socialstyrelsen frågat samtliga som är 65 år och äldre - som har hemtjänst eller bor på ett äldreboende - vad de tycker om sin vård och omsorg.