Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott om folk på skoterns dag

Skoterns dag på lördagen bjöd på både snöglopp och en hel del solglimtar för många skoterintresserade.

– Det är uppskattat att få provköra, säger Andreas Ljungberg som säljer skotrar i Sveg.

Hundratals besökare, många av dem på skoter, tog sig till Lofssjön strand för skoterdag under lördagen. Flera skoterförsäljare och de flesta märken fanns på plats, och många passade på att provköra 2014 års nyheter. Men för den som vill handla är det nästan försent.

– Flera modeller är slutsålda. Det har varit jättebra i vinter. Vi har bara tre nya maskiner i kvar i butiken i Sveg, säger Morgan Eriksson, skoterförsäljare.

Flera andra skoterhandlar bekräftar bilden.

– I fjol var det rekord i nyförsäljningen av skotrar och vi håller nog uppe den i år också, som det ser ut, säger Torbjörn Lindholm på en annan skoterfirma i Sveg.

En som provkörde var Leif Ljus från Ljusdal. Tillsammans med Sanne Söderlund har han husvagn i Lofsdalen. Men att köpa nytt just nu var inte aktuellt.

– Vi är mest här och tittar. Man vill ju hålla sig uppdaterad.

Trenden med de populära hybrid- eller crossoverskotrarna håller i sig. Många vill ha maskiner som både är bekväma att köra med på lederna men som också fungerar i lössnön bredvid.

– Det är ett segment som växer mycket, säger Leif Berglund, skotersäljare på plats från Bollnäs.

På plats fanns också nyblivna vandrarhemsägaren Jimmy Gudru från Mora.

– Jag har haft bra med skoteråkare i vinter. Jag hade stuga tidigare på Hovärken och när vandrarhemmet blev till salu så beslutade jag mig för att köpa det, säger han.

– Det blir satsning på skoterturism, men jag tror att jag ska kunna få upp träningsgrupper, idrottsföreningar och andra, även under sommarsäsongen.