Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grå och regnig valsöndag

/
  • 22-åriga Josefine Roos från Nälden röstade i Näldens skola, i fritids lokaler. Hon höll på sin valhemlighet.
  • Lena Persson från Stallbacken i Ås tillhör den nya valkretsen Ås Södra. Hon lämnade sin röst i biblioteket i Ås skola, till valfunktionärerna Åse Ternblad och Mikael Hopstadius. Treårige sonen André Persson ville iväg till farföräldrarna i Ljungaverk. Snart 6-åriga Fanny Persson gjorde sig liten genom att stå på knä, och maken och pappan Mats Larsson väntade vid ytterdörren.

Det var regn och gråväder när länsborna röstade i EU-valet. 22-åriga Josefine Roos var en av dem.

Annons

Hon röstade inte på samma parti som i riksdagsvalet 2006.

– Jag röstade på ett mer fritt parti, med fler fördelar för mig.

Mer ville Josefine inte avslöja, annat än att hon satte ett kryss framför en av valsedelns kandidater.

Josefine arbetar både som barnskötare och personlig assistent. Hon gjorde sällskap till vallokalen i fritids utrymmen i Näldens skola med 25-årige sambon Max Franker som arbetar på Waplans mekaniska verkstad.

Valfunktionärerna Sune Lundqvist trodde vid 19-tiden på ett godkänt valdeltagande bland de 1 271 röstberättigade i Nälden och Waplan.

Vid samma tid hade andelen röstande bland de 1 871 röstberättigade i Ås passerat 35 procent och var på väg mot de 37,9 procent som i Sverige röstade i valet till Europaparlamentet 2004.

I Ås var det premiär för Ås Södra valdistrikt, med 508 personer i röstlängden.

– Ås börjar bli så stort, förklarade den mångårige valfunktionären Nils Gunnar Nilsson som är ordförande i Ås Norra valdistrikt.

Mer läsning

Annons