Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grammisvinnaren Cherrie klar för Storsjöyran 2017 – två stjärnskott ansluter också

Skott, Rhys och Cherrie är de tre senaste artisterna att bli klara för Storsjöyran 2017. De ansluter redan klara artister som Pet Shop Boys och Per Gessle.

Cherrie är en del av det tongivande hiphopkollektivet RMH där också artister som Silvana Imam, Eric Lundin och Adam Tensta ingår. Cherrie tog hem årets Grammis i kategorien årets hiphop/soul.

Det efterlängtade albumet ”Sherihan” släpptes av RMH Sound och har hyllats som ett av fjolårets starkaste släpp.

Den andra artisten heter Skott, hon har på kort tid gjort sig ett namn som nästa svenska artist att följa namn som Tove Lo, Robyn och Icona Pop till ett enormt internationellt genombrott.

När singeln ”Porcelain” släpptes i somras utsåg BBC Radio 1 den genast till Hottest Record in the World. Skott har redan hunnit med en rad internationella spolningar, som nu senast på SXSW i Austin.

Den tredje artisten är 19-åriga Rhys Clarstedt Frank, hon föddes i Portland i USA men flyttade till Sverige som tioåring. För ungefär ett år sen blev hon av en slump rekommenderad som demosångerska till hitmakaren Jörgen Elofsson, känd som mannen bakom låtar till artister som Britney Spears och Kelly Clarkson.

Han fastnade direkt för hennes röst och de bestämde sig snart för att skriva eget material till Rhys. Nyss utsågs hon som ”framtidens artist” utav musikredaktörerna på P3.