Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannarna är upprörda:

De närmaste grannarna till det kommunala bostadsbolaget Bergs Hyreshus kontors- och verkstadslokaler i Svenstavik är inte glada. Slänterna mot det intilliggande villaområdet anser de har förvandlats till en soptipp.

Annons

Genom området rinner en bäck. I den slänten och även ner i själva bäcken ligger massor av plast, frigolit och annat emballage som härrör från bostadsbolagets gård.

Grannarna är nu mycket upprörda över den tilltagande nedskräpningen.

– Av oss övriga medborgare kräver man att vi ska sopsortera och ta hand om vårt avfall. Men i det här fallet tycks inte dessa regler gälla. På det sätt som bostadsbolaget sköter sin sophantering här är det ett dåligt föredöme för andra, tycker Curt Johnsson, en av de boende i området nedanför bostadsbolaget gård.

– Det ser verkligen inte snyggt ut. Det finns heller ingen inhägnad som kan förhindra barn att komma in på området, fortsätter han.

– Vi får ta och titta på det här och städa upp.

– Vi har diskuterat att sätta upp någon form av staket. Men på vår egen gård måste vi också ha rätt att mellanlagra sådant som sedan ska till miljöstationen i Brånan. Dit åker vi med jämna mellanrum, men vi kan ju inte åka dit för varje grej vi kastar, säger Krister Guttormson.