Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granskningen blir försenad

Tillväxtverkets revision av miljonbidragen till kvinnliga resurscentrum blir klar senare än väntat. Först i höst kan slutrapporten komma att bli färdig.

ÖP granskade tidigare i år miljonstödet till Bergsbördiga Margaretha Lindbäcks jämställdhetsprojekt. Projekten har ifrågasatts för att inte ha levererat så många konkreta resultat. Både Länsstyrelsen i Jämtlands län och Tillväxtverket har varit stora bidragsgivare. Och Tillväxtverket visade sig ha missat att göra stickprovskontroller på de pengar som delats ut till resurscentrum för kvinnor de senaste 8 åren.

Totalt har det betalts ut närmare en halv miljard kronor utan att myndigheten tittat närmare på vilka utgifter resurscentrumen egentligen har haft. Myndigheten beslöt efter upptäckten att det skulle genomföras en extern revision av resurscentrumen. En av de sex resurscentrum som valts ut är Margaretha Lindbäcks.

Tidigare var det sagt att revisionen skulle vara klar i slutet av juni. Men nu är beskedet att slutrapporten är fördröjd till början av hösten.